2014. június 27., péntek

Tiszta erőből nyár!


Ez is eljött végre, mindenki sikeresen levizsgázott, kezdődhet a nyár!
Holnaptól egy hétig Fonyód-ligeten leszünk, majd irány Zakopane, utána újabb hegycsúcs vár meghódításra: Szárkő, Juliékkal, kicsi barangolás Erdélyben, érettségi találkozó, a huszadik, majd augusztusban vár az Adria, hogy hová az még nem dőlt el.

Kértem és kaptam házi feladatot Bandháéktól, reggel rövidített sorozat, majd du. napüdvözletek, állók és fejenállás fejlesztése, a cél tízszer fel és le sirszászana A-ból, B-be. Fogalmam sincs mennyit bírok, még sose próbáltam. Remélem jó időnk lesz, se túl meleg se túl hideg, habár teljesen mindegy, ha jó az idő fürdünk, ha rossz pecázunk. Már nagyjából be is pakoltam, még holnap sütök egy Sachert, szülinap lesz.


Majd lesznek képek, kíváncsi vagyok, látszik-e bármi változás.

Legyetek jók és lankadatlan éberség :)




2014. június 23., hétfő

2014. június 20., péntek

Vegyes

Azt nem is írtam, hogy mostanában sokan mondták, hogy lefogytam meg vékony vagyok, meglepődtem mert kilóra olyan 1-2 kilóval vagyok kevesebb mint általában, centiben lehet több a változás, ezt a nadrágokon, ruhákon érzem, tán nem izmot sikerült magamra szedni?!
Nem lenne nagy meglepetés, tekintve, hogy ez a fajta jóga, az astanga vinyásza, az egyik legkeményebb, azt olvastam alkalmanként 1000 kalória mínusz garantált, rendesen igénybe vesz testileg és szellemileg is és rendesen meg is izzaszt és annyira izzadok, hogy néha már szégyellem, állítom a bikramnál sem izzadtam jobban, pedig ott jól fel volt fűtve a terem, viszont nem dinamikus mozgásforma, nincsen vinyásza, ami összeköti a különböző ászanákat.

Más. K. egy édes, és nagyon szeretem, talán még nem is mondtam, de ez nyilvánvaló. Nem azért, mert tűri, hogy sokat nem vagyok itthon, még akkor is ha most épp foci vb van, amit megszállottan néz. Hanem mert olyan amilyen :) mindig a gyengébb csapatnak szurkol, így sokszor csalódik, habár ezen a mostani vb-n, sok váratlan győzelem született és ilyenkor úgy tud örülni... (ahogy máskor szomorkodni)

Holnap szünnap Bandháéknál, viszont van Jógafesztivál a városligetben, lehet megfűzöm K.-t menjünk el együtt, a meccset úgyis felveszi, remélem szép idő lesz, hátha K is kipróbál valamilyen könnyű jógát.

Más. A zenről olvasok egy könyvet, nagyon tetszik ez a könnyedségen, elegancián és paradoxon alapuló nem is tudom mi, bölcselet, életfilozófia, szemlélet, azért találtam, pár zenre hasonlító magyar idézetet, csodásak nemde?
pl:

József Atilla

"Csak ami nincs, annak van bokra,
csak ami lesz, az a virág,
ami van, széthull darabokra."

vagy

Csak az olvassa versemet,
ki ismer engem és szeret,
mivel a semmiben hajóz
s hogy mi lesz, tudja, mint a jós,
mert álmaiban megjelent
emberi formában a csend
s szivében néha elidőz
a tigris meg a szelid őz.

Ady:
Az a kisfiú jár el hozzám
Mostanában, nevetve, holtan,
Aki voltam.

Hamvas:

Az ember semmire se megy. Aki intakt, az műveletlen, aki művelt, az korrupt Az intakt előtt le kell tagadni a műveltséget, a művelt előtt le kell tagadni az intaktságot. Az ember semmire se megy.

teljesen más :)

mostanában minden nap rózsavízzel mosom át arcomat és nyakamat, csodát tesz a bőrömmel...


2014. június 15., vasárnap

Megkönnyebbülés

Történt mindez csütörtökön, hogy egyszerre nagyon-nagyon megkönnyebbültem, érdekes érzés volt és csodálkoztam is, nem hittem, hogy a suli ennyire stresszelt tudat alatt, hogy 2 hét kellett ahhoz, hogy felszabaduljak, mert más miatt nem aggódtam, de ki tudja? pedig megvallom őszintén, hogy a vizsgaidőszak alatt többet foglalkoztam a jógával, mint a vizsgaanyaggal... El is kezdtem megint olvasni és nagyon élvezem!

Pénteken találkoztam 2 általános sulis barátnőmmel, vagy 2o éve nem találkoztunk, igazán jól sikerül, sétáltunk, meséltünk, csevegtünk, ettünk-ittunk.

A jógában megvolt a 3 napos pihenés, ma voltam először és eléggé berozsdásodtam, de a hold sem kedvező most túlzottan, holnaptól belevetem magam megint a Mysore órákba, lesz kb. 2 hetem, 28.-ig, amikor is irány a Balaton, 1 hétre! Ma van pont 2 hónapja, hogy jógázni járok Bandháékhoz, még van 1 hónapom, hogy utána hogy lesz, mint lesz még nem tudom, csak azt, hogy nagyon megkedveltem Őket és nem hiszem, hogy máshova szeretnék járni ezután :)

Egy kis ízelítő a Mysore órából:


2014. június 4., szerda

Égés...

Megvolt a konfirmáció, jól telt, sütöttünk-főztünk mint a robotok, én többek között 5 darab sachert, Sárika is ügyes volt és szép, sok ismerőssel találkoztunk, ettem-ittam rendesen... és a mérleg csodák csodájára nem lendült feljebb, vannak még csodák...

Jóga, már harmadjára voltam mysore órán, ez reggel 6 és 9 kilenc között van, folyamatosan érkeznek a gyakorlók, mindenki a saját tempójában halad és a neki megfelelő gyakorlatsort hajtja végre, a tanárok, István és Timi, mindenkit figyelnek és segítenek, irányítanak, no meg persze igazgatnak. Timi nekem 2 napja ki akarja tépni a kezemet a vállaimmal együtt, csak még nem sikerült neki, pedig derekasan próbálkozik, nagyon fáj, de meg kell lazítani-nyitni  a vállamat, tuti a felelősségvállalással vannak gondjaim, vagy valami ilyesmi.( több ászanában is gondot okoz a vállam kötöttsége)

Nekem még nincs ennyire lent a kezem, a fejem az igen, de a kezemnek is le kéne érnie a földre...








A másik ahol előszeretettel- és itt a szereteten van a hangsúly, mert én tényleg nem bánom ha fáj és érzem a jó energiákat amiket a tanáraimtól kapok,-igazgatnak  az a pascsimottászana, íme:







a képen István!









Mindig kapok valami feladatot, az ösztöndíj keretében, most meg kellett tanulni és felmondani a kezdő és a záró mantrát, a végén, amikor már azt sem tudtam, fiú vagyok-e, vagy lány és levegőt is alig kaptam még, fel kellett volna mondanom a zárót és nem ment... na ez volt az égés, hazafelé a villamoson már ment, de akkor ott leblokkoltam, főleg h énekelni próbáltam, István csak annyit mondott, tanuljam még, aszittem elsüllyedek, de mostmár megy!

Ma moziba voltunk az új Tom Cruise filmen, ahol a főszereplő leányzó jógázott, de sztem nem ő mutatta be a pávapózt, mert nagyon nehéz és mert csak messziről mutatták, habár most olvasom, hogy jár jógázni, akkor lehetséges.

A legkellemesebb meglepetés a reggeli gyakorlásban, hogy fel tudok egyáltalán kelni én, az éjszakai bagoly, most úgy húzom a lóbőrt már 11 körül, mint a kisangyal, sokkal jobban be tudom osztani az étkezéseket, habár reggel merevebb kicsit az ember, viszont a gyomra üres, sokkal könnyebb, és nagyon jó érzés reggel 9-kor tudni, hogy már gyakoroltam és előttem az egész nap és tele vagyok energiával. Röviden ennyi voltam mára.